Metode de ambalare

Înainte ca un colet să ajungă la destinație prin soluțiile de livrare de ultimă generație ale lui Ianis Courier, trebuie să vă asigurați că ambalarea este realizată corect, cu șanse mici de daune. Metode de ambalare adecvate ar trebui să fie utilizate de fiecare expeditor pentru a păstra articolele intacte în cutie. Pentru a vă ușura confortul, aici oferim informații generale cu privire la standardele corespunzătoare care trebuie respectate în timpul ambalării unei cutii. Cu toate acestea, rețineți că aceasta nu este o abordare unică pentru că, în anumite circumstanțe, în funcție de conținutul de livrare, poate necesita și ambalaje specializate.


Când vine vorba de ambalarea articolelor într-o cutie, asigurați-vă că luați în considerare dimensiunea, rezistența și calitatea acestuia. Dimensiunea cutiei trebuie să fie adecvată conținutului care intră în interior. Evitați cutiile supraumplute, deoarece acestea pot exploda, iar cutiile subumplute sunt, de asemenea, susceptibile de a ceda. Alegeti  întotdeauna cutii  care sunt puțin mai mari decât articolele pe care le expediati . Asigurați-vă că întăriți cutia din interior folosind material moale absorbant de-a lungul părții superioare, inferioare și laterale.

Articolele fragile trebuie împachetate individual, articolele mai grele ar trebui lăsate să stea pe fund. Asigurați-vă că fundurile si colțurile nu sunt umplute excesiv. În cele din urmă, verificați dacă conținutul de livrare și materialele de ambalare completează întreaga cutie. De exemplu, pentru expedierea cărților, umpleți spațiile goale din interiorul cutiei adăugând mai multe materiale de ambalare. În interiorul cutiei, utilizați amortizare, cum ar fi folie cu bule, polistiren umplut liber sau hârtie kraft. Lăsați 5-6 cm de amortizare între fiecare articol și între articole și peretele cutiei. Umpleți tot spațiul rămas astfel încât articolele să absoarbă șocurile în timpul procesului de expediere.


De asemenea, este recomandat să puneți informațiile „Către” și „De la” pe un card din interiorul cutiei, astfel încât ar fi util în cazurile în care cutia se deteriorează sau eticheta cade. Ca ultim pas, întăriți cutia din exterior închizând corect cutia și sigilând cu bandă de ambalare de-a lungul pliurilor și marginilor. Asigurați-vă că evitați benzile cu șiruri sau panglici. De asemenea, doriți să consolidați partea inferioară, în special pentru ca obiectele grele să nu cadă. Sigilați bine cutia cu bandă adezivă de calitate. Este recomandat să utilizați o metodă de înregistrare H și, de asemenea, să lipiți ambele capete ale cutiei unde se închid clapele.


Atașați etichetele de expediere pe partea superioară a clapetei cutiei de colete. Asigurați-vă că eticheta este clar vizibilă. Când folosiți bandă, aveți grijă să nu acoperiți nici o etichetă. Dacă doriți să refolosiți cutiile, asigurați-vă că etichetele vechi sunt fie acoperite, fie scoase și, într-adevăr, cutiile ar trebui să fie în stare bună.

FPentru o rezistență sporită, utilizați cartoane ondulate care vin cu căptușeli exterioare de bună calitate. Pentru transportul articolelor valoroase și transportul la distanțe mari, utilizați carton dublu stratificat. Folosiți întotdeauna materiale de înaltă calitate. Dacă aveți mai multe cutii, nu le legați niciodată. De asemenea, fiecare cutie ar trebui să aibă propria etichetă.